Worstel jij met het motiveren van je medewerkers?

 • Is het lastig om uit te leggen wat jouw missie is?
 • Zijn recente verkooptrainingen aan je medewerkers geflopt?
 • Is het tijd om de motivatie van je team op te frissen?
 • Heb je moeite om jouw goed betalende klant aan je team over te laten?
 • Ontploft je eigen agenda terwijl je team koffie drinkt?
 • Wil je dat je team autonoom werkt zonder dat jij alle brandjes blust?

Als dat zo is helpt deze reeks masterclasses van de Beauty University by Anke, jouw team/ medewerker zelfstandig en missie gedreven te werken binnen jouw Beauty bedrijf.

De Beauty University.

Een merk onafhankelijke opleiding voor medewerkers van Beauty instituten en huidtherapeuten binnen organisaties.

De Beauty University is opgericht door Anke Slegtenhorst sinds 2009 met als doel jong talent in deze branche een platform te bieden om kennis en kunde op hoog niveau te practiseren.

Anke biedt elke nieuwe medewerker een masterclass reeks aan binnen haar eigen organisatie. Materclasses zijn deels online en deels live.

Elk onderdeel is apart gecertificeerd.

 • De resultaten voor zowel de werkgever als werknemer zijn na het volgen van alle onderdelen fenomenaal.
 • De cursist is zich bewust van de missie en visie binnen jouw organisatie.
 • Weet haar/zijn tijd zo effectief mogelijk te gebruiken en richt zich op een gevarieerd aanbod voor de klant door het maken van beauty concepten.
 • Zij zorgen voor het snel en effectief bereiken van het met de klant besproken doel.

Een onderdeel van deze masterclass reeks is dan ook een workshop “hoe voer je een effectief gesprek met de klant”

Masterclasses in delen (online) en 6 life dagen (wekelijks) van 9 tot 14.00uur.

Nu met direct voordeel van € 1191,00

“The best practice skin specialist”

De aangeboden gecertificeerde workshops zijn onderdeel van de Beauty University bij Anke.

Voor alle workshops is een apart werkboek waarin de cursist tijdens de trainingen aantekeningen kan maken zodat zij dit boekwerk tijdens je gehele loopbaan als naslagwerk kunnen gebruiken.

Wat er nodig is om gespecialiseerde behandelingen te kunnen uitvoeren zijn briljante vaardigheden die je tijdens de basis opleiding voor schoonheidsverzorging niet worden aangeleerd.

Doelgerichte behandeltechnieken, een gedegen huidkennis en productkennis zijn vaardigheden die de cursist tijdens de workshops zal leren en passen bij een allround High-end schoonheidsspecialist/huidtherapeut

Commerciele vaardigheden mogen daarom niet ontbreken tijdens deze masterclasses.

Deze vaardigheden zullen bijdragen aan een meetbaar return on investment per medewerker.

Zij kunnen deze online volgen via onze Beauty University.

De livedagen worden gehouden in Rotterdam in kleine groepjes tot maximaal 4 personen.

Dit om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen

Extra bonussen tijdens de eerstvolgende 2 maanden na het volgen van de workshops gericht op sales met een 
totale waarde van € 1191,00 worden gratis aangeboden.

Extra begeleiding van de werkgever wordt geboden middels een intake vooraf en een masterclass achteraf (online) met waardevolle informatie over bedrijfsvoering.

Om echt hoge waarde te kunnen bieden aan jouw klanten en daarmee een respectabele omzet te creëren zijn de geleerde vaardigheden tijdens onze unieke masterclasses nodig.

Omdat het hier geen standaard inwerk programma betreft, zullen alle workshops worden afgesloten met een certificaat en een evaluatie.

 • Met dit programma zal je medewerker (team) op hoog niveau gaan denken en doen over haar rol als schoonheidsspecialiste/huidtherapeut.
 • Zij zullen een grote mate van zelfvertrouwen ontwikkelen waardoor zij de klanten van jouw instituut professioneel kunnen adviseren.
 • Zij leren hoe focus te houden op de klant tijdens de behandeling. Zij leren goed te luisteren naar de klant en in te spelen op de behoefte.
 • Aandachtspunten en valkuilen zullen zichtbaar worden.
 • Zij leren hierdoor verantwoordelijkheid te nemen over eigen prestaties en successen.

Inhoud masterclasses

Extra bonus 

“Effectief in gesprek met je klant”.

Extra bonus beschikbaar online na het volgen van de masterclass The Best Practice skin therapist.
Waarde € 297,00

Workshop voor managers van Beauty Instituten.

Waarde € 497,00

Intake gesprek vooraf met de werkgever van de betreffende cursist(en).

Onderwerpen tijdens deze online meeting:

 • De o meting uitvoeren

 • Hoe kun je vooruitgang in productiviteit meten

 • Hoe meet je vooruitgang in productverkoop

 • Hoe meet je vooruitgang in de verkoop van High-End concepten

 • Hoe bewaak je de kwaliteit en continuiteit

Tijdens deze meeting krijg je tips en tricks over hoe je deze zaken het beste kunt oppakken en uitvoeren.
Waarde € 397,00 (duurt ongeveer 1.5 a 2uur)

Totale kosten voor het gehele masterclass stappenplan “the best practice skin specialist € 1997,00 excl.b.t.w. per cursist.

Alle materialen, werkboeken, eten en drinken tijdens de masterclasses zijn inbegrepen.

Kosten € 1997,00 excl b.t.w. totale waarden inclusief bonussen € 3188,00

Je investering per werknemer is binnen 4 weken terugverdiend.

Extra bonus na afronding van de masterclasses door werknemers is een masterclass online voor werkgevers met tips en tricks hoe de vaardigheden van de werknemer te implementeren (volgens afspraak en alleen voor de werkgever Instituut eigenaar).

Je investering per werknemer is binnen 4 weken terugverdiend.

Extra bonus na afronding van de masterclasses door werknemers is een masterclass online voor werkgevers met tips en tricks hoe de vaardigheden van de werknemer te implementeren (volgens afspraak en alleen voor de werkgever Instituut eigenaar).

Wat levert het op:

Aandachtspunten en valkuilen zullen zichtbaar worden. Zij leren hierdoor verantwoordelijkheid te nemen over eigen prestaties en successen.
 

Is het nog steeds een dagelijkse ergernis voor jou dat je team alles aan je komt vragen of soms gewoon hun eigen gang maar gaan terwijl jij continue alle brandjes aan het blussen bent?

Blijft de omzet achter van bepaalde teamleden.

Heb je soms de pest in dat je salaris moet betalen terwijl je stiekem denkt, is dit wel echt verdiend?

Investeren in je werknemers is geen kostenpost maar heeft aantoonbaar resultaat!

Als dit alles je bekend voorkomt en je er klaar voor bent om meer inzicht te krijgen over prestaties van je medewerkers, je omzet te verdriedubbelen met een winstgevend team?

Veelgestelde vragen

Investeren in de opleiding van je personeel is geen kostenpost, maar een investering in de groei en het succes van je schoonheidssalon.”

“Het investeren in de opleiding van je personeel is van cruciaal belang voor het succes van je schoonheidssalon om verschillende redenen. Allereerst zorgt goed opgeleid personeel voor een professionele uitstraling van je salon, wat vertrouwen opwekt bij klanten. Dit vertrouwen kan leiden tot loyaliteit en positieve mond-tot-mondreclame.

Ten tweede kan goed opgeleid personeel hoogwaardige diensten leveren die voldoen aan de verwachtingen van je klanten. Dit resulteert in tevreden klanten die bereid zijn meer te betalen voor premium diensten en producten, wat de omzet van je salon verhoogt.

Bovendien verbetert een hoog niveau van expertise de efficiëntie en productiviteit van je team, wat betekent dat je meer klanten kunt bedienen en tegelijkertijd de kwaliteit van de dienstverlening behoudt. Dit kan leiden tot groei van je klantenbestand en winstgevendheid.

Ten slotte positioneert een salon met goed opgeleid personeel zich als een leider in de branche. Het aantrekken van getalenteerde medewerkers wordt gemakkelijker, en je kunt je prijzen en tarieven mogelijk verhogen vanwege de waarde die je biedt.

´Goed opgeleid personeel is de sleutel tot het verbeteren van de klantervaring in je schoonheidsinstituut op verschillende manieren”:

Professionele Dienstverlening: Goed opgeleide medewerkers hebben de nodige vaardigheden en expertise om hoogwaardige diensten te leveren. Dit betekent dat klanten kunnen genieten van behandelingen van topkwaliteit, wat hun tevredenheid verhoogt.

Klantgerichtheid: Getraind personeel begrijpt de behoeften van klanten en kan zich aanpassen aan individuele wensen. Ze kunnen een persoonlijke en vriendelijke service bieden, waardoor klanten zich gewaardeerd en speciaal voelen.

Productkennis: Goed opgeleide medewerkers begrijpen de producten die ze gebruiken en kunnen klanten adviseren over de beste producten voor hun specifieke behoeften. Dit verhoogt de verkoop van producten en versterkt de klantrelatie.

Efficiëntie: Een getraind team is doorgaans efficiënter in het beheren van afspraken en het minimaliseren van wachttijden. Dit zorgt voor een soepelere en aangenamere ervaring voor klanten.

Vertrouwen en Geloofwaardigheid: Klanten vertrouwen op goed opgeleid personeel voor advies en expertise. Dit versterkt het vertrouwen van klanten in je instituut en kan leiden tot langdurige relaties.

Probleemoplossing: Getraind personeel is beter in staat om eventuele problemen of klachten van klanten op te lossen. Ze kunnen op een professionele manier met uitdagingen omgaan en ervoor zorgen dat klanten tevreden blijven.

“Als instituut eigenaar zijn er tal van voordelen verbonden aan het hebben van hoogopgeleide medewerkers wij noemen hier de belangrijkste:

Concurrentievoordeel: Met een team van deskundigen onderscheid je je van concurrenten. Klanten kiezen eerder voor een instituut dat bekendstaat om zijn hooggekwalificeerde medewerkers.

Positieve Reputatie: Een instituut met hoogopgeleide medewerkers bouwt een positieve reputatie op in de branche en onder klanten. Dit kan leiden tot meer verwijzingen en aanbevelingen.

Minder Klachten en Terugboekingen: Medewerkers met expertise maken minder fouten en ontvangen doorgaans minder klachten. Dit minimaliseert het aantal terugboekingen en verbetert de algehele klanttevredenheid.

Lagere Opleidingskosten: Hoogopgeleide medewerkers hebben mogelijk minder training nodig, waardoor je kosten bespaart op voortdurende opleiding en inwerkperiodes.

Groei en Uitbreidingsmogelijkheden: Met een team van deskundigen ben je beter gepositioneerd om je instituut uit te breiden of nieuwe diensten aan te bieden, wat kan resulteren in groei en meer winst.

In het kort, het hebben van hoogopgeleide medewerkers is een investering in de groei, reputatie en winstgevendheid van je instituut.

Het stelt je in staat om High-End te ondernemen in een competitieve branche.

Investeren in de opleiding van je team is essentieel om deze risico’s te minimaliseren en het succes van je schoonheidsinstituut te waarborgen.”

Klantenverlies: Onvoldoende opgeleid personeel kan klanten verliezen die op zoek zijn naar professionele en hoogwaardige behandelingen. Het verlies van klanten kan de omzet van je instituut negatief beïnvloeden.

Schade aan Reputatie: Klachten over slechte dienstverlening kunnen schade toebrengen aan de reputatie van je instituut. Negatieve recensies en mond-tot-mondreclame kunnen moeilijk te herstellen zijn.

Juridische Risico’s: Onvoldoende opgeleid personeel kan leiden tot juridische problemen, zoals klachten van klanten of zelfs rechtszaken. Dit kan leiden tot financiële verliezen en reputatieschade.

Verlies van Concurrentievoordeel: Instituten met goed opgeleid personeel hebben een concurrentievoordeel. Het ontbreken van deze expertise kan ertoe leiden dat je klanten verliest aan concurrenten.

Minder Verkoop van Producten: Medewerkers die niet goed opgeleid zijn, kunnen producten niet effectief verkopen. Dit kan de verkoop van aanvullende producten en behandelingen verminderen.

Personeelsverloop: Onvoldoende opleiding kan leiden tot ontevredenheid bij medewerkers en een hoog personeelsverloop. Het constant moeten vervangen van personeel brengt extra kosten met zich mee.

Gemiste Groeikansen: Zonder goed opgeleid personeel loop je het risico om groeikansen in de branche te missen, zoals het aanbieden van nieuwe diensten of het betreden van nieuwe markten.

Kortom, het niet hebben van voldoende opgeleid personeel brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, zowel op het gebied van kwaliteit van dienstverlening als op zakelijk vlak.

“Een professionele opleiding voor je medewerkers kan je helpen om aanzienlijk concurrentievoordeel te behalen in de bloeiende schoonheidsbranche:

Hoogwaardige Dienstverlening: Door je team op te leiden, kun je een niveau van expertise bereiken dat je concurrenten mogelijk missen.

Klantvertrouwen en Loyaliteit: Klanten vertrouwen op instituten met goed opgeleid personeel. Dit vertrouwen leidt tot loyaliteit, wat betekent dat klanten terugkomen voor herhaalde behandelingen en producten.

Positieve Reputatie: Een instituut dat bekendstaat om zijn hooggekwalificeerde medewerkers bouwt een sterke reputatie op.

Innovatie en Diversificatie: Goed opgeleide medewerkers zijn beter in staat om nieuwe trends en technieken te omarmen. Dit stelt je in staat om innovatieve behandelingen aan te bieden en je diensten te diversifiëren.

Verhoogde Verkoop: Hoogopgeleide medewerkers kunnen niet alleen diensten van hoge kwaliteit leveren, maar ook producten effectief verkopen. Dit kan leiden tot een toename in de verkoop van aanvullende producten en behandelingen.

“Het verschil tussen generieke leverancierstrainingen en onze op maat gemaakte Best Practice Skin Specialist masterclasses is als het verschil tussen standaard en maatwerk. Hier is waarom onze masterclasses het verschil maken:

Focus op Jouw Succes: Generieke leverancierstrainingen zijn vaak gericht op het promoten van specifieke producten. Onze masterclasses binnen de Beauty University zijn daarentegen speciaal ontworpen om het succes van jouw Instituut te vergroten, ongeacht welke producten je gebruikt. We richten ons op het verbeteren van de expertise en vaardigheden van jouw instituut.

Relevante Kennis: Onze masterclasses bieden up-to-date en relevante kennis die direct toepasbaar is in jouw Instituut. We houden rekening met de nieuwste trends, technieken in de branche.

Persoonlijke Begeleiding: Tijdens onze masterclasses krijgt jouw medewerker persoonlijke begeleiding en interactieve sessies. De masterclasses kunnen we custumizen naar wens. Hierdoor kan het instituut het maximale uit de trainingen halen.

Breed Spectrum van Onderwerpen: Onze masterclasses behandelen een breed spectrum van onderwerpen, van geavanceerde behandeltechnieken tot verkooptechnieken.

Certificering en Erkenning: Na het voltooien van onze masterclasses ontvangt de medewerker een certificaat dat de expertise bevestigt. Dit kan de klanten van jouw instituut geloofwaardigheid en vertrouwen geven.

Groei Jouw Praktijk: Het doel van onze masterclasses is om jou te helpen jouw praktijk te laten groeien en te bloeien. We voorzien je van de tools en kennis die nodig zijn om klanten op te schalen, aan te trekken en te behouden.

Kortom, terwijl generieke leverancierstrainingen beperkt zijn tot productpromotie, bieden onze op maat gemaakte Best Practice Skin Specialist masterclasses alles wat je nodig hebt om uit te blinken in de wereld van de huidverzorging en je praktijk naar nieuwe hoogten te brengen.”

Goed opgeleide medewerkers kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan het vergroten van de omzet en winst van een instituut door het aantrekken en behouden van klanten, het verhogen van de verkoop, het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een concurrentievoordeel in de branche.

Het investeren in de opleiding en ontwikkeling van je team kan op de lange termijn aanzienlijke voordelen opleveren. Hier is een rekenvoorbeeld om dit duidelijk te maken:

Stel dat een instituut eigenaar besluit om te investeren in de online en offline masterclasses voor een totale kostprijs van €1.191,00. (is per persoon)

na het voltooien van deze masterclasses, het instituut in staat is om”:

Betere klanten Aan te Trekken: Door de verbeterde kennis en vaardigheden van het team, trekken ze in de loop van een jaar 10% meer klanten die meer besteden dan voorheen.

Meer Verkopen van Aanvullende Diensten en Producten: Dankzij de aanbevelingen van goed opgeleide medewerkers stijgt de verkoop van aanvullende diensten en producten met 15%.

Betere Klantretentie: De verbeterde kwaliteit van de dienstverlening zorgt ervoor dat klanten loyaler zijn. Het instituut behoudt 10% meer klanten dan voorheen.

Laten we deze resultaten omzetten in financiële cijfers:

Bijvoorbeeld: Huidige Jaarlijkse Omzet: €100.000

Na de Investering:

 1. Toename van Klanten: €100.000 + (10% van €100.000) = €110.000

 2. Toename in Verkoop van Aanvullende Diensten en Producten: 15% van €100.000 = €15.000

 3. Verbeterde Klantretentie: 10% meer klanten behouden, dus 10% van €110.000 = €11.000

Nieuwe Jaarlijkse Omzet na Investering: €110.000 + €15.000 + €11.000 = €136.000

Verschil in Jaarlijkse Omzet: €136.000 – €100.000 = €36.000

De investering van €1.191,00 heeft dus geleid tot een jaarlijkse omzetstijging van €36.000. Dit betekent dat de investering zichzelf snel terugverdient en aanzienlijke langetermijnwinsten oplevert. Het instituut kan deze verbeterde omzet jaar na jaar realiseren, wat resulteert in aanzienlijke rendementen op de investering in opleiding en ontwikkeling.

Door deze stappen te volgen, kun je zekerder zijn van de verbeterde prestaties van je medewerkers na het volgen van de masterclasses. Het zorgt ervoor dat de investering daadwerkelijk bijdraagt aan de groei en het succes van je schoonheidsinstituut.

 1. Meetbare Doelstellingen: Stel van tevoren duidelijke en meetbare doelstellingen vast voor wat je wilt bereiken na de masterclasses. Bijvoorbeeld, een verhoging van de omzet, een hogere klanttevredenheidsscore, of een toename in het aantal verkochte producten.

 2. Evaluatie en Feedback: Zorg ervoor dat er na de masterclasses regelmatige evaluaties en feedbacksessies plaatsvinden met de medewerkers. Hierbij kunnen medewerkers hun nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk toepassen, en de resultaten kunnen worden geëvalueerd.

 3. Praktische Oefeningen: Zorg ervoor dat de masterclasses praktische oefeningen en toepassingen bevatten. Hierdoor kunnen medewerkers de geleerde concepten direct in hun dagelijkse werkzaamheden implementeren.

 4. Follow-up en Coaching: Wij bieden een Q en A sessie aan de kandidaten om hun vragen te beantwoorden.

 5. Mystery Shopping of Klantenfeedback: Overweeg het gebruik van mystery shopping of klantenfeedback om de prestaties van medewerkers te monitoren en te meten. Dit kan objectieve inzichten verschaffen in hoe goed ze de nieuwe kennis en vaardigheden toepassen.

 6. Erkenning en Beloning: Beloon en erken medewerkers die uitblinken in het toepassen van de geleerde kennis. Dit kan een extra stimulans zijn om zich te blijven verbeteren.

 7. Aanpassingen indien nodig: Als bepaalde aspecten van de prestaties niet aan de verwachtingen voldoen, overweeg dan aanvullende training of ondersteuning om eventuele hiaten aan te pakken. (In overleg kunnen wij een individuele training bieden. De kosten €. 250,00 excl.b.t.w. per sessie van 6uur live.

 8. Meting van KPI’s: Monitor belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) zoals omzet, klanttevredenheidsscores en herhaalde klanten na de masterclasses. Vergelijk deze met de resultaten vóór de training om de impact ervan te meten.

“Tijdens onze masterclasses verwerven jouw medewerkers een breed scala aan waardevolle vaardigheden en diepgaande kennis die specifiek is afgestemd op hun behoeften en jouw instituut. De exacte inhoud van de trainingen zal tijdens het intakegesprek worden besproken en, indien nodig, aangepast om ervoor te zorgen dat de opleiding perfect aansluit bij jouw doelstellingen en de groei van jouw salon.”