fbpx

Lusteloos zat hij voor mij. Nog in zijn vakantie-tenue, omdat hij die ontspannen sfeer duidelijk niet wilde loslaten. Ons gesprek kwam maar moeizaam op gang, en ik wist meteen waar hij op doelde, want wat was er gebeurd?

Enkele maanden geleden zag zijn team er heel anders uit. Samen met deze ondernemer in techniek zijn we enkele maanden geleden een herstructurerings-traject ingegaan waarbij acht medewerkers betrokken waren. Zo’n proces brengt vaak verborgen problemen binnen een team aan het licht, wat voor een ondernemer confronterend kan zijn. In dit geval leidde het tot een aanzienlijke reorganisatie van het team.

Het Verlies van Vertrouwen
Mensen die hij 100% vertrouwde, bleken dat vertrouwen niet volledig waard te zijn. Bovendien werden de tekortkomingen van sommige medewerkers duidelijk. Voor deze ondernemer stond zijn geloofwaardigheid, integriteit en kwaliteit bij de klanten plotseling op het spel. Hij zag het echt niet meer zitten en maakte zich zorgen over hoe de opdrachten uit de goedgevulde orderportefeuille nu moest worden gedaan om over de financiele gevolgen nog maar te zwijgen. En dit is herkenbaar, nietwaar? In dergelijke situaties komt vaak een gebrek aan leiderschap boven drijven, iets wat voor ondernemers van cruciaal belang is. Ondernemers moeten niet alleen leiderschap tonen in hun bedrijf, maar ook over zichzelf.

De Valstrik van Betrokkenheid in Processen
Bij kennisexperts is het vaak het geval dat ondernemers te diep betrokken blijven bij de dagelijkse processen van hun bedrijf, waardoor ze het overzicht verliezen.

En dit is precies wat medewerkers opmerken. Ze weten feilloos dat bepaalde dingen onopgemerkt blijven, waardoor ze onbedoeld te veel vrijheid krijgen. Dit kan leiden tot nonchalant gedrag, zoals tijdsverspilling, slordigheid, te laat komen en inefficiënt werken. Soms moet er echt iets gebeuren om dergelijke situaties weer op orde te krijgen. Ondernemers moeten leiderschapsvaardigheden ontwikkelen om meer vrijheid te ervaren. Dit vereist niet alleen strategieën en duidelijke doelen, maar ook de juiste mindset, focus, persoonlijk leiderschap en veerkracht. Individuele begeleiding van een ondernemer is cruciaal voor het succes van een bedrijf.

Het Belang van Intensieve Begeleiding
Tijdens mijn jaarprogramma voor ondernemers met een team, komen deze aspecten aan bod. Het gaat niet alleen om strategie, teambegeleiding, financiën, marketing en sales, maar vooral om individuele begeleiding om vastgeroeste routines en gedrag te doorbreken. Ik help ondernemers weer grip te krijgen op hun persoonlijk leiderschap, zodat ze meer tijd overhouden, ontspannen kunnen werken en een autonoom team kunnen opbouwen. Dit proces is vaak doorlopend, en niet elke ondernemer begrijpt dat. Voor ondernemers die een transitie willen maken naar gezond leiderschap is intensieve begeleiding essentieel.

Het Vinden van de Juiste Begeleiding
Maar hoe vind je de juiste begeleiding? Hoe weet je dat je bij de juiste persoon terecht bent gekomen? Hoe vertaal je termen als “High-End Ondernemen”? Vaak richten veel ondernemers zich op marketing en sales en verwachten ze snel rijkdom en het einde van financiële zorgen. Maar niets is minder waar. Het fundament van ondernemerschap ligt in zelfleiderschap, moed, het sturen van routines en optimale teambegeleiding.

Conclusie
Het pad naar gezond leiderschap in ondernemen is een cruciale reis. Het begint met het erkennen van de noodzaak van leiderschap, zowel over jezelf als over je bedrijfsprocessen. Met de juiste begeleiding kunnen ondernemers de weg vinden naar succes, waarbij ze niet alleen hun bedrijf transformeren, maar ook zichzelf als leiders. Als coach in high-end ondernemen, sta ik klaar om ondernemers te helpen deze reis te maken. Het draait niet alleen om geld verdienen, maar om het creëren van een betekenisvolle en duurzame onderneming.

Durf de stap te zetten naar gezond leiderschap en ontdek de kracht die het kan ontketenen voor jou en je bedrijf. Vraag jij je ook af wat High-End ondernemen is? Klik hier.