Deze 3 fouten wil je absoluut voorkomen als je High-End klanten wilt hebben:

  1. Blijven jagen op klein grut
  2. Alleen maar prijzen verhogen
  3. Angst hebben om klanten kwijt te raken

Als je High-End klanten wilt hebben en daarom telkens acties inzet om je omzet te verhogen gebeurt precies het tegenover gestelde. Door actie-behandelingen aan te bieden gaan klanten daar op den duur naar uitkijken. Ze willen niet snel meer voor de normale prijzen afspreken. Het gevolg is dat je steeds meer werkt, de agenda vol staat met “klein grut” en daarmee je omzet niet hoger wordt.

Veel beauty ondernemers groeien niet meer. Hebben hun plafond bereikt. Als je dit punt hebt bereikt, kalft de omzet af. Zonder dat je het direct merkt. In deze fase gaan Beauty Ondernemers vaak jagen op klein grut. Ze zetten acties in voor lage prijzen en geven veel korting op producten.

Dat brengt nou juist niet de goede klant voor een High-End Beauty Instituut.

Om de omslag naar een High-End instituut te kunnen maken is meer nodig dan alleen de prijzen op niveau brengen. In deze fase blijken Beauty Ondernemers vaak angst te hebben om klanten kwijt te raken.

Ze denken dat de klanten niet meer willen betalen dan ze al doen. Dat ze niet meer gaan besteden dan ze al doen. Met alleen maar hogere prijzen zul je klanten inderdaad kwijtraken.

Maar als jij als Beauty Ondernemer blijft doen wat je tot nu toe al deed zal er niets veranderen. Tijd dus om uit de “oude groef” te komen door meer waarde te geven waardoor je meer overhoudt.

Wat jouw instituut tot High-End maakt is de beste resultaten bieden voor je klant. Biedt datgene aan waarmee zij het meest tot hun recht komen en wat zij nodig hebben.

Ben jij die Beauty Ondernemer en wil je een glasheldere analyse waar voor jou de mogelijkheden liggen?

Maak vandaag nog een doorbraak in je groei. Ik denk graag met je mee in wat voor jou mogelijk is vanuit ervaring.

Dit gesprek kun je gratis aanvragen tot 1 augustus 2021.

Gratis gesprek 2022